Италия смекчава ограничителните мерки, въведени заради COVID-19, на два етапа -

...
Италия смекчава ограничителните мерки, въведени заради COVID-19, на два етапа -
Коментари Харесай

Разхлабват карантината в Италия на две етапа - от 4 и от 18 май

Италия смекчава ограничителните ограничения, въведени поради COVID-19, на два стадия - от 4 май и от 18 май. Това разгласи министър председателят Джузепе Конте на конференция във Facebook в неделя, информира Ройтерс. 

От 4 май ще проработят някои фабрики, строителни компании и търговци на едро, само че при спазване на нормите за сигурност, като главната е безвредна отдалеченост от минимум един метър сред хората. Задължително е и носенето на защитна маска. Парковете и градинките също ще бъдат отворени за разходки, само че само в фамилен кръг. Могат да бъдат обновени самостоятелните тренировки на спортистите, само че единствено на тези, които съставляват народен интерес от позиция на спортните федерации и Италианския олимпийски комитет. Освен това, ще бъдат разрешени и траурните церемонии, само че единствено с присъединяване на близки родственици и събиране на не повече от 15 души при съблюдаване на отдалеченост. Ще бъдат позволени също лимитирани фамилни визити, само че придвижването сред районите остава неразрешено.

Вторият стадий на разхлабването на ограниченията е плануван за 18 май. Тогава ще бъдат обновени груповите тренировки на спортистите. Музеите и книжарниците също ще могат да отворят порти. 

" Спортният министър Винченцо Спадафора ще работи интензивно с учени и спортни ръководители, с цел да сме сигурни, че тренировките ще могат да бъдат възобновени при сигурни условия. След това ще преценим дали е допустимо още веднъж да се възобновят шампионатите. Такова решение ще може да бъде взето, единствено в случай че сме безусловно сигурни в сигурността на всички участници. Не желаеме нашите спортисти да боледуват. Като всеки италианец и аз съм вманиачен по футбола. И на мен ми бе необичайно, когато трябваше да спрем шампионата, само че мисля, че и най-големите последователи схващат, че това решение бе належащо ", сподели министър председателят на Италия Джузепе Конте. Отборите в Италия имат да изиграят още сред 12 и 13 мача до приключването на целия сезон в Серия " А ", а водачите Ювентус и Лацио са единствено на точка един от различен.

Очаква се салоните за хубост, фризьорските салони, баровете и заведенията за хранене да отворят за клиенти едвам след 1 юни. Доставките на храна за у дома ще бъдат вероятни и по-рано.

До края на образователната година просветителните институции ще останат затворени. " Ще работим за разкриване на учебните заведения през септември ", сподели италианският министър председател. Остана неразбираемо дали ще бъдат отворени летните детски градини и дали ще бъдат въобновени службите в църквите, както упорства Конференцията на италианските епископи, показва ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР